Reisgids: Bezienswaardigheden in Lissabon

Het Portugese Lissabon is een ideale stad om eens lekker een paar dagen er tussen uit te gaan. De stad heeft dan ook bijzonder veel te bieden, ook het klimaat is er erg aangenaam. Uiteraard mogen ook de culinaire uitstapjes niet ontbreken tijdens de stedentrip Lissabon.

Welke toeristische attracties heeft Lissabon?

Deze stad kenmerkt zich door de wisselwerking van een moderne stad en het authentieke karakter. Uiteraard geeft ook de Taag rivier de stad een kenmerkende uitstraling. Daarnaast geniet je op diverse plaatsen van de vergezichten over het Portugese landschap. Dit is te danken aan de zeven heuvels waar de stad op is gebouwd. Een stedentrip Lissabon is dan ook een ideale manier om eens lekker een paar dagen uit te rusten en jezelf op te laden.

Castelo de Sao Jorge

Een van de meest bekende bezienswaardigheden die Lissabon kent, en tevens ook de hoogstgelegen bezienswaardigheid, is het kasteel Sao Jorge. Dit kasteel biedt een fantastisch uitzicht over de gehele stad. Het kasteel is oorspronkelijk van Romeinse makelij, echter is het later tot een Moorse vesting verbouwd. Ook de Portugese koninginnen hebben dit kasteel lange tijd als residentie bewoond.

Rua Augusta

Een andere bezienswaardigheid die erg de moeite waard is om te bezoeken tijdens de stedentrip Lissabon, is de Arco da Rua Augusta. Dit is een zes kolommen tellende triomfboog van elf meter hoog. De boog is versierd met beelden van belangrijke personen van de stad. Deze boog vind je op het Praca do Comércio. De Rua Augusta zelf is een autovrije winkelstraat, die zich kenmerkt door de vele sfeervolle terrasjes en mozaïeken stoepen. Ook vind je hier veel straatartiesten.

Ontdek Lissabon

Tijdens de stedentrip Lissabon kun je er voor kiezen om de stad te ontdekken door in te stappen in de kenmerkende dubbeldekkers. Echter biedt de stad nog een andere manier om alle hotspots van de stad te ontdekken. Dit doe je namelijk via Tram 28. Deze klassieke tweeassige tram brengt je door alle wijken en smalle straatjes van Lissabon. Door alle verschillen in hoogtes van de stad geniet je tijdens deze ritjes van de prachtige stad.

Culinair

Ook op culinair gebied heeft Lissabon van alles te bieden. De Portugese keuken is dan ook een heus feest voor iedereen. De stad kent dan ook vele gezellige en sfeervolle familierestaurants die de eigen keuken perfect representeren. Eén van de specialiteiten die je overal in Lissabon tegenkomt is het nagerecht pasteis de nata, gemaakt van bladerdeeg, vanille room en suiker. Absoluut de moeite waard om te proberen.


5 suggesties om te overnachten in Lissabon

  1. Jupiter Lisboa Hotel: Het Jupiter Lisboa Hotel is een nieuw 4-sterrenhotel in het centrum van Lissabon. Dit hotel ligt op slechts 3 minuten lopen van het metrostation. De gasten kunnen gebruik maken van het buitenzwembad, gelegen op het dakterras vanwaar je een panoramisch uitzicht over de stad hebt en het fitnesscentrum.
  2. The Beautique Hotels Figueira: The Beautique Hotels Figueira is een 4-sterrenhotel, centraal gelegen in Lissabon, op 400 meer afstand van het metro station Rossio. Op het dakterras, met uitzicht op het kasteel van São Jorge, bevindt zich een spa met een sauna en Turks bad.
  3. Corinthia Hotel Lisbon: Corinthia Hotel Lisbon ligt op circa 200 meter van het metrostation Jardim Zoológico. Het hotel heeft de beschikking over 2 restaurants en de grootste spa in Lissabon. Alle kamers zijn smaakvol ingericht en voorzien van airconditioning, kabel-tv en gratis WiFi.
  4. TURIM Terreiro do Paço Hotel: TURIM Terreiro do Paço Hotel is een 4-sterrenhotel in Lissabon, gelegen op 250 meter van het Praça do Comércio en op slechts 350 meter van het metrostation Terreiro do Paço. Dit zeer centraal gelegen hotel beschikt over voldoende eenpersoonskamers en tweepersoonskamers met een comfortabele en moderne uitstraling met een eigen badkamer. Elke kamer is voorzien van flatscreen-tv, airconditioning en gratis WiFi.
  5. Tivoli Lisboa: Het Tivoli Lisboa is gevestigd in een prachtig, oud pand aan de Avenida da Liberdade. Dit luxe 5-sterrenhotel beschikt over een dakterras met bar, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over Lissabon. Het hotel heeft een buitenzwembad en je kunt eten in een van de twee restaurants. De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv met satellietkanalen en een zithoek met stoelen.

Plaats een reactie