Wintersport

Een wintersport vakantie is de ideale gelegenheid om ontspanning en activiteit met elkaar te koppelen. Overdag ben je intensief bezig tijdens het skiën, snowboarden, rodelen of langlaufen terwijl je ’s avonds heerlijk kunt ontspannen. Uiteraard kan je dan ook voor de apres ski kiezen. Je kunt verblijven in een mooi hotel of vakantiehuis. Een hotel in het wintersportgebied is erg praktisch. Zo kun je direct vanaf je hotel de berg op. Vaak zijn er diverse sleepliften en stoelliften naast het hotel (in het centrum of buitenaf) die je naar boven kunnen brengen. Je kunt ook kiezen voor een afgelegen berghut of cottage voor meer rust.

Populaire wintersportgebieden

Europa kent een groot aantal zeer bekende wintersport gebieden. Uiteraard voert Oostenrijk deze lijst aan, echter zijn er ook prachtige gebieden te vinden in Italië en Frankrijk. Het populairste wintersport gebied vind je dan ook in Oostenrijk, Gerlos. Daarnaast kent Oostenrijk nog meer populaire gebieden onder wintersporters. Ook Val d’Isere in Frankrijk en Selva Gardena in Italië zijn er populair. Zwitserland kent ook een aantal zeer populaire gebieden, waaronder Zermatt en Sils. Deze gebieden kenmerken zich niet alleen door de grote en goede hoeveelheid sneeuw, ook de faciliteiten zijn tot in de puntjes uitgewerkt. Het ontbreekt je dan ook aan niets tijdens je wintersport vakantie.

Skien voor beginners en gevorderden

Vaak hebben de wintersporters al enige ervaring opgedaan voordat ze afreizen naar een wintersport oord. Echter moet je ergens beginnen. Er zijn dan ook veel gebieden te vinden die zich specifiek richten op beginnende wintersporters of gevorderden. Dit maakt het voor iedereen leuk om te skiën of snowboarden. Vaak is het aan te raden om je geheugen weer eens op te frissen tijdens een ski les op locatie, ook voor de meer ervaren wintersporters. Op die manier kun je goed je uitrusting bijstellen en weet je dat je veilig bent.

Wintersportspullen

Veel mensen onderschatten het belang van een goede wintersport uitrusting. Het is dan ook aan te raden om voor je vertrek je uitrusting nog eens goed na te lopen. Vaak is het al een tijdje geleden dat je de uitrusting voor het laatst hebt gebruikt. Ook is een goede uitrusting van belang voor de veiligheid tijdens de wintersport. Een helm is niet altijd het meest modebewuste kledingstuk tijdens het skiën, echter is bewezen dat de helm veel hoofdletsel heeft kunnen voorkomen. Een goede wintersport uitrusting hoeft niet altijd heel duur te zijn, echter is het wel zo dat goedkoop vaak duurkoop is. Het loont dan ook om iets meer aan je uitrusting te besteden.

Reizen met de auto

Veel mensen reizen naar hun wintersport bestemming af met de auto. Het is dan ook van belang om je auto nog eens na te lopen voordat je op wintersport vakantie gaat. Ook zijn goede winterbanden erg van belang. De meeste landen hebben het ook verplicht gesteld om te beschikken over degelijke winterbanden. Als je een hotel boek kan je tevens kiezen voor een vliegreis. Door met het vliegtuig te reizen ben je snel op de plek van bestemming. Wel kun je dan minder spullen meenemen en moet je vaak je uitrusting huren. Hotels bieden soms transferservice aan om je van en naar het hotel te brengen.