Kindvriendelijk hotel

Wil je graag een weekendje weg met kinderen? Hieronder ons aanbod en een aantal zaken waar men rekening mee moet houden voor het boeken. Er zijn diverse zaken waar je rekening mee moet houden als je er met de kids tussenuit gaat. Eén van de belangrijkste is de leeftijd van het kind of de kinderen. Voor Baby’s en peuters zijn totaal andere details belangrijk dan voor bijvoorbeeld kleuters of kinderen van zes jaar en ouder. Vanzelfsprekend verschilt dat ook weer van kind tot kind. Maar als vuistregels kun je de onderstaande tips gebruiken.

Hotel voor kinderen: Baby’s & peuters

Mensen met baby’s zullen vrijwel nooit voor een hotel kiezen. Je hebt voor de verzorging van de baby vaak spullen nodig die in een hotelkamer niet voor handen zijn. De meeste van ons kiezen dus voor een bungalow. Het eerste waar je op moet letten is of de bungalow überhaupt geschikt is voor kleine kinderen. Als de bungalow meerdere verdiepingen heeft, moet er wel een traphekje aanwezig zijn en moeten de stopcontacten beveiligd zijn. Verder is het raadzaam of uit te zoeken of de ingang van het huisje makkelijk te bereiken is met de kinderwagen. En dan ons klimaat. Als je in een periode gaat dat het minder weer is, dan zullen jullie waarschijnlijk redelijk wat tijd doorbrengen in het huisje. Vooral peuters hebben ruimte nodig. Let er dus ook op dat het huisje niet te klein is. Verder houden bijna alle kinderen van zwemmen. Echter, op sommige parken is het zwembad water redelijk koud. Voor een peuter is dit niet zo’n probleem, maar wanneer je wilt zwemmen met een baby, dan moet het zwembad lekker warm zijn. Neem gerust contact op met het park om te vragen naar de temperatuur. Let er tijdens het uitzoeken ook goed op of alle faciliteiten geopend zijn buiten de schoolvakanties. Dit is namelijk niet altijd het geval.

Familiekamer: jonge kids mee op vakantie

Veel van de hierboven genoemde tips gelden natuurlijk ook voor een kleuter. Voor kinderen in deze leeftijd is het vooral leuk als de faciliteiten van het park iets uitgebreider zijn. Het is bijvoorbeeld leuk als er een subtropisch zwembad aanwezig is wel diverse baden en glijbanen. Ook vinden de kinderen het vaak leuk om activiteiten te ondernemen met andere kinderen. Veel bungalowparken hebben een leuk animatieprogramma met knutselen en diverse sporten. Ook hier geldt weer voor dat je goed moet opletten of dit ook buiten de schoolvakanties aanwezig is. Vooral mensen met kinderen onder de vijf jaar gaan graag buiten de vakanties, omdat dit goedkoper is. Een familiekamer is de meest geschikte optie. Zo heb je op familiekamers voldoende ruimte om te slapen en rond te lopen / spelen. Soms hebben kinderen een aparte slaapkamer of worden er 2 kamers aan elkaar verbonden.

Verblijf boeken voor kinderen vanaf 6 jaar

Ook hier zijn weer tips van toepassing die al eerder genoemd zijn. Al zal veiligheid niet zo’n grote rol meer spelen. Natuurlijk is een leuke speeltuin op het park leuk. Steeds meer parken hebben tegenwoordig een grote overdekte speeltuin, waardoor de kinderen zich ook met slecht weer uitstekend kunnen vermaken. Natuurlijk is het ook leuk of uitstapjes te maken. Je zou dus voor een park kunnen kiezen nabij een pretpark. En is het lekker weer, kies dan eens voor een park aan de kust, zodat de kids lekker op het strand kunnen spelen.