Bungalow boeken

Vandaag de dag zijn er zoveel aanbieders van bungalow vakanties, dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien als ze een weekend weg willen. Waar echtparen en stelletjes er vaak voor kiezen om een weekend door te brengen in een hotel, kiezen gezinnen met kinderen vrijwel altijd voor een bungalow wanneer zij er tussenuit willen. Dat is ook logisch, omdat de accommodaties vaak zijn voorzien van een tuin waar de kinderen kunnen spelen. En in de bungalows zelf ontbreekt het je ook aan niets. Je kunt vaak kiezen voor een bungalow met bijvoorbeeld een sauna of stoombad, waardoor je na een dag vol activiteiten ’s avonds prima tot rust kunt komen. Vaak liggen de bungalows op een vakantiepark. Deze parken beschikken vrijwel altijd over een (subtropisch)zwembad, zodat ook bij slecht weer de kinderen zich niet hoeven te vervelen. Verder is er op de parken vaak een animatieteam aanwezig die een leuk programma hebben samengesteld voor kinderen van alle leeftijden.

Nederlandse vakantieparken

In Nederland bevinden zich honderden bungalow en vakantieparken. De meeste parken liggen in een omgeving met veel natuurschoon. Je vindt veel parken in de Veluwe, Noord-Brabant en het noorden van Limburg. Maar het aanbod in Drenthe wordt steeds groter. Relatief weinig parken vind je aan de kust. Maar ook die vind je in het overzicht. Vanzelfsprekend vind je ook de bekende parken van Centerparcs, Landal en Roompot Vakanties terug. Maar ik beperk me niet alleen tot deze aanbieders. Veel parken hebben naast huisjes ook campingplaatsen te huur. Dus als het weer mee zit, is dat een voordelige mogelijkheid.

Belgische vakantieparken

Alle bekende Nederlandse reisorganisaties bieden ook bungalows aan in België. Bij degene die het niet erg vinden om iets verder te moeten reizen zijn natuurlijk de Ardennen zeer populair. Wil je niet te lang onderweg zijn, dan zijn er veel parken in de Kempen, net over de grens. Ook aan de kust liggen enkele parken, maar niet al te veel. Voor degene die een weekend aan de kust willen doorbrengen is het beter om te kiezen voor een hotel. Als je met kinderen op reis gaat, is het misschien een leuk idee om een park uit te kiezen dat dicht bij één van de vele pretparken van België ligt.

Duitse vakantieparken

Duitsland behoort niet voor niets tot de favoriete vakantie bestemmingen van veel Nederlanders. De schitterende natuur, leuke steden en de vriendelijke bevolking zijn daar zeker een belangrijke reden voor. De meeste Nederlanders die een weekendje in een bungalow in Duitsland gaan, kiezen voor de omgeving van de Moezel. Het is niet alleen één van de mooiste streken, maar het is ook redelijk dicht bij. Als het eenmaal winter wordt en de ski pistes geopend zijn, vertrekken juist veel Nederlanders richting het Sauerland. Waar naast vele de vele hotels, ook veel bungalowparken zijn.