Romantisch hotel

Lekker een romantisch weekendje weg? Heerlijk! Er is bijna niets zo fijn als samen een nachtje in een bijzonder hotel door te brengen. Tegenwoordig is iedereen druk met werk en allerlei verplichtingen die vaak door andere worden opgelegd. Hierdoor nemen mannen en vrouwen steeds minder de tijd om er voor elkaar te zijn. De intimiteit wordt minder. En men neemt niet meer de tijd om samen iets romantisch te ondernemen. Terwijl je relatie toch eigenlijk op nummer één zou moeten staan. Dus, maak tijd vrij en ga samen een weekendje weg!

Romantische hotelkamer boeken

Als je er voor kiest om een romantisch weekendje weg te gaan zijn er veel mogelijkheden. Je kunt kiezen voor één van de vele romantische steden. Maar natuurlijk een hotel boeken dat midden in de bossen ligt. En wat heeft jouw voorkeur? Een knus en gezellig hotel, of kies je voor luxe en boek je een hotel met alles er op en er aan, zoals een sauna, jacuzzi en ander wellness faciliteiten. Of toch liever een nacht doorbrengen in een kasteel? Hieronder vind je een overzicht van de beste aanbieders van romantische hotels. Het aanbod dat zij bieden is groot en er zit zeker een geschikt hotel tussen voor jouw ideale weekend.

Overnachten in een kasteel

Wij hebben in onze jeugd allemaal onze fantasieën gehad over sprookjes en kastelen. Veel mensen brengen nu graag een romantisch nachtje of weekendje door in een kasteel. De vroegere bewoners die vaak van adel waren zijn inmiddels vertrokken, maar hun schitterende kasteel staat vaak nog in een mooie omgeving te pronken. Vanzelfsprekend is het voor vrijwel niemand financieel op te brengen om permanent zo’n romantisch kasteel te bewonen. Maar een nachtje of een weekendje is natuurlijk wel mogelijk! Zoals gezegd, het draait allemaal om luxe. De meeste kasteel hotels hebben een vier of vijf sterren classificatie en het personeel zal er alles aan doen om jou en je partner volledig in de watten te leggen. Door de landelijke ligging, kun je genieten van rust, je kunt fietsen of wandelen en natuurlijk is er in de meeste gevallen een golfbaan direct in de buurt.

Vind je Nederland te plat en vind je het niet erg om iets langer te reizen, dan is er ook genoeg keuze in België, Duitsland en Luxemburg. Deze landen hebben natuurlijk veel meer heuvels en bergen, waardoor de ligging in veel gevallen nog mooier is. Maar als je slechts één nachtje gaat, is ons eigen land de meest verstandige keuze. De mooiste kastelen vind je in Brabant en natuurlijk Limburg. Ik moet eerlijk zeggen dat het mij nooit zo aansprak om een weekend in een kasteel door te brengen, maar daar ben ik helemaal van teruggekomen. Kijk gewoon eens naar het aanbod. Dan zie je ook dat de prijzen laag zijn! Is een kasteel voor jou niet de ideale romantische overnachting, kijk dan eens naar een romantisch hotel. Of je nu op zoek bent naar een leuk hotel in één van de vele romantische steden of ergens midden in de bossen een paar nachtjes wilt doorbrengen. Er zijn honderden hotels waar je uit kunt kiezen.

Hotelovernachting voor 2 personen

Het aanbod in Nederland, België en Duitsland is enorm. Niet alleen in de steden zijn veel hotels, maar ook in een meer natuurlijke omgeving, is er veel keuze. Voor welk type hotel, of voor welke omgeving je kiest, hangt af van hoe jij het weekend van plan bent te gaan doorbrengen. Als je naar een leuke stad gaat om te shoppen, terrasje te pakken en lekker wil gaan genieten van het avondleven, dan is een eenvoudig hotel in het centrum aan te raden. Wil je vooral genieten van rust en comfort en verder niet te veel ondernemen, dan is het fijn als je een hotel boekt dat veel faciliteiten aanbiedt, zoals een wellness center, leuke restaurants en bars en lekkere ruime kamers.

Tijd voor elkaar

Bedenk jezelf dat zo’n weekendje niet regelmatig voorkomt. Vaak hebben jullie beide een heleboel verplichtingen en komt er weinig terecht van ontspanning en genieten. Neem de tijd die je in het weekend hebt en geniet er optimaal van. Het geeft een boost aan jullie relatie als jullie elkaar weer even kunnen laten weten hoe belangrijk dat de ander is en hoe fijn het is om samen te zijn en samen leuke dingen te doen. Ieder stel heeft het af en toe nodig om er tussen uit te gaan, ondergedompeld te worden in de liefde voor elkaar en uiteindelijk sterker thuis te komen.


Kies je voor een hotel of romantisch appartement?

Bespreek van te voren waar dat jullie willen slapen. Kies je voor een hotel of voor een appartementje. In een hotel wordt alles voor je gedaan, kun je gebruik maken van ontbijt en vaak kun je in het hotel ook dineren. Wanneer je kiest voor een appartementje, heb je alle privacy. Vaak moet je veel zelf doen en is er geen mogelijkheid tot ontbijt. Dit brengt ook wel weer met zich mee dat jullie ’s ochtends samen verse broodjes kunnen halen en die heerlijk met zijn tweetjes op kunnen peuzelen. Maak een keuze en ga eens kijken wat er allemaal beschikbaar is. Je wilt uiteraard wel een leuke en nette slaapplaats. Wanneer je slaapkamer niet prettig is, zul je het weekend ook als minder prettig ervaren.

Waarom is relaxen zo belangrijk?

Het belangrijkste wat je tijdens een weekendje met zijn tweetjes moet doen, is relaxen. Je bent samen weg uit de alledaagse bezigheden en hebt tijd zat om elkaar alle aandacht te geven die de ander verdient. Je hoeft je nergens voor te haasten, lekker uitslapen, masseren, wandelen en gezellig kletsen bij het kaarslicht. Zorg ervoor dat je rustig in je hoofd wordt, alleen op deze manier kun je van je weekendje weg genieten. Een goede tip om je volledig te relaxen is het gebruik maken van de sauna. Je lichaam komt tot rust en je kunt jezelf volledig ontspannen. Een dagje sauna staat garant voor een heerlijke nachtrust en een volmaakt uitgerust gevoel de volgende ochtend.

Wat zijn romantische vakantiebestemmingen?

Ga samen rond de tafel zitten om een geschikte bestemming uit te zoeken. Wat de één heel romantisch vindt, hoeft de ander helemaal niet romantisch te vinden. Probeer daarom iets te vinden wat jullie beiden aanspreekt. Vind je het romantisch om met zijn tweetjes een boottocht in het maanlicht te maken? Zorg er dan voor dat je in de buurt van een rivier of een groot meer zit. Dit verkleint je zoektocht al, want dan ben je op zoek naar een plaats aan het water. Wil je samen historische monumenten bezoeken? Kies dan voor een wat oudere stad.