Reisgids: Bezienswaardigheden in Milaan

De Italiaanse modehoofdstad Milaan leent zich uiteraard perfect voor een stedentrip boordevol shoppen in de winkelstraten. Echter biedt Milaan nog veel meer, zo wordt een stedentrip Milaan voor iedereen geschikt. Uiteraard is de bekende Italiaanse keuken in Milaan ook niet onbekend.

Wat heeft Milaan te bieden?

Uiteraard staat Milaan bekend als modehoofdstad, tijdens de stedentrip Milaan ontbreekt het je dan ook aan niets als het op mode aankomt. Echter biedt de stad nog veel meer kanten die vaak onderbelicht blijven. Denk hierbij aan een aantal bijzonder bezienswaardigheden die de stad rijk is, zoals de grootste dom ter wereld. De Duomo telt maar liefst 135 zuilen en 3600 beelden en is daarmee een culturele bezienswaardigheid die niet mag ontbreken tijdens je stedentrip Milaan.

Shoppen

Shoppen en Milaan gaan hand in hand, je kunt je hart dan ook ophalen in deze stad. Een groot aantal internationaal bekende modehuizen zijn in deze stad gevestigd, zoals Prada en Gucci. Het winkelaanbod is dan ook nergens zo uitgebreid en groots als in Milaan. De Via Monte Napoleone is de bekende winkelstraat die de meest bekende merken huisvest. Daarnaast kun je ook naar het grootste overdekte winkelcentrum Corso Vittorio Emanuelle. De perfecte stedentrip Milaan kent dan ook zeker een dagje uitgebreid shoppen.

Culturele bezienswaardigheden

Naast alle modehuizen en bekende merken kent Milaan ook een groot aantal culturele bezienswaardigheden die de stedentrip Milaan een compleet karakter geven. Te denken hierbij valt onder andere aan het Piazaa del Duomo en de dom van Milaan. Eerstgenoemde is het middelpunt van de stad waar het altijd gezellig en goed toeven is. Het kunstwerk Het Laatste Avondmaal van Da Vinci is te bekijken in de Santa Maria Dell Grazie.

Parco Sempione

Een andere bezienswaardigheden die niet mag ontbreken tijdens de stedentrip Milaan is het Parco Sempione. Dit is het grootste park van de stad waar je ontspannen een boek kunt lezen. Ook kun je wandelen langs de vele romantische bruggen die dit park kent. Voor een weids uitzicht over de hele stad kun je het 100 meter hoge Torre Branca bezoeken.

Culinair

De Italiaanse keuken is wereldwijd beroemd en ook in Milaan kun je je culinaire hart uitstekend ophalen. Uiteraard bezit de stad talloze koffietentjes voor een goede espresso of cappuccino. Daarnaast kent Milaan ook vele sfeervolle restaurantjes die de Italiaanse keuken perfect vertegenwoordigen. Ook een ijsje als dessert mag tijdens de stedentrip Milaan niet ontbreken. Je vindt dan ook overal deze ijstentjes terug.


5 suggesties om te overnachten in Milaan

  1. StarHotels Rosa Grand: Starhotels Rosa Grand ligt in het centrum van Milaan en biedt uitzicht op het plein Piazza Fontana . Vanuit het hotel is het 2 minuten lopen naar. Het hotel heeft 3 restaurants, een modern wellnesscentrum, gratis WiFi en elegante kamers. Alle kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv met satellietzenders, een minibar en een bureau.
  2. NH Collection Milano President: Het moderne hotel NH Collection Milano President ligt in de historische binnenstad, op slechts 500 meter afstand van de kathedraal en de belangrijkste winkelgebieden van Milaan. Het metrostation San Babila ligt op loopafstand( 5 minuten) Alle kamers van dit 4-sterrenhotel zijn voorzien van een minibar, airconditioning en een flatscreen-tv. WiFi is gratis beschikbaar.
  3. Glam Milano: Hotel Glam Milano ligt op een ideale locatie, tegenover het trein- en metrostation Milano Centrale. Het hotel heeft moderne kamers met airconditioning en gratis WiFi en zijn verder voorzien van een minibar, kluis, geluidsisolatie en een flatscreen-tv met pay-per-view-kanalen. Sommige kamers hebben een balkon of een terras of een bubbelbad.
  4. Hotel Uptown Palace: Hotel Uptown Palace ligt op 5 minuten loopafstand van de metrohalte Missori. Dit hotel in Milaan beschikt over een restaurant en een supermodern conferentiecentrum. Alle kamers zijn voorzien van airco en een flatscreen-tv. WiFi is gratis in het hele pand.
  5. Hotel Dei Cavalieri: Hotel Dei Cavalieri is gevestigd in een historisch pand tegenover het metrostation Missori. Dit hotel ligt op slechts 250 meter van de Dom van Millaan. Het biedt gratis WiFi en een restaurant met klassieke Italiaanse keuken. De kamers zijn ingericht in een klassieke stijl en voorzien van een lcd-televisie met satellietkanalen en een eigen badkamer met bad of douche.

Plaats een reactie