Hotel boeken in Portugal

Het leven in Portugal is heerlijk. De temperatuur is er vaak prima, zowel in de zomer als in de winter. De prijzen zijn vergelijkbaar met Nederland wat voordeliger. Dat merk je in de restaurants, maar ook aan de hoteltarieven. Er zijn heel veel mooie gebieden aan de kust met heerlijke resorts en all-inclusive accommodaties. Wat meer landinwaarts vind je ook authentieke B&B’s en herbergen. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over dit fijne vakantieland. 

LandPortugal
HoofdstadLissabon
Gemiddelde prijs hotelovernachting€98
TaalPortugees
ValutaEuro (EUR)
Beste reistijdmei, juni, september en oktober
Aantal inwoners10 miljoen
TijdzoneUTC+01 (tijdsverschil: 1 tot 2 uur vroeger)
Telefooncode+ 351
Gemiddelde zomertemperatuur26,5 graden

Zoek beste hotels Portugal december 2023

Er zijn heel veel locaties beschikbaar voor online reserveringen. Zo zoek je via het zoekformulier hieronder eenvoudig een leuke hotelaccommodatie in Portugal voor een scherpe prijs. Kies je voor een 3-sterren of 3-sterren hotel? Wil je iets met een zwembad of jacuzzi? Hou je van een lekker ontbijt? Wil je een late checkout? Alles in mogelijk! 

Booking.com

Populaire regio’s voor een hotelovernachting in Portugal

Een goedkope hotelkamer boeken in Portugal? Kies hieronder een van de beschikbare regio’s voor tips en actueel aanbod! Bekijk ook hotels in Slovenië en accommodaties in Slowakije.

Populaire plekken in deze regio:

Informatie over openbaar vervoer in Portugal

Portugal heeft een uitstekend openbaar vervoer. De nationale spoorwegmaatschappij is Comboios de Portugal(CP). Tickets en tijden vind je op www.cp.pt. Populaire treinstations zijn Lissabon, Porto, Faro, Albufeira, Lagao, Braga. Wil je liever vliegen? Bekende luchthavens zijn Lissabon (LIS), Porto (OPO) en Faro (FAO). Vliegen kan met o.a. TAP Air Portugal (www.flytap.com). Voor meer info zie www.portugal.gov.pt. Het adres van de ambassade is: Av. Infante Santo nr 43 – 5º, 1399-011, Lisboa


Populaire bezienswaardigheden

  • Fatima: Portugals beroemde bedevaartsoord. Vanwege omvang en belangrijkheid binnen het katholiek geloof wordt Fatima wel eens het lourdes van Portugal genoemd. Van heinde en ver komen katholieken hier naar toe om een kaarsje te branden voor familieleden of boete te doen voor hun zonden
  • Conimbriga: Hier vindt u de grootste Romeinse opgravingen van Portugal. Verfijnde mozaïekvloeren, baden en Romeinse zuilen geven een levendig beeld van de sfeer tijdens de eerste eeuw voor Christus.
  • Coïmbra: Bruisende studentenstad, gelegen aan de rivier Mondego, rijkelijk gevuld met historische gebouwen. De smalle straatjes van de binnenstad kunt u het beste te voet verkennen. Bezienswaardigheden zijn de universiteit (één van de oudste ter wereld), een prachtige bibliotheek en de kathedraal Sé Velha. Het openlucht museum “Portugal dos Pequenitos” is vooral leuk voor kinderen, hier staan miniatuurversies van de mooiste gebouwen in Portugal.
  • Serra da Lousã: In de vochtige gebieden treft u altijd groene bossen. Hier groeien hulst, kastanjebomen, steeneiken, kurkeiken, eucalyptesbomen en laurierbomen. In het voorjaar is het dal geel gekleurd van de mimosabomen. In dit gebied leven gieren, arenden, herten, reëen en wilde zwijnen.
  • Sarnadas: Deze Serra staat bekend om zijn heerlijke honing en Beirão likeur. Dichtbij ligt de hoger gelegen Serra da Estrela (sterrengebergte) met haar rotsen, bossen, meertjes en indrukwekkende ravijnen. Er is een korte boswandeling van 2 km van Sarnadas naar het mooie dorpje Coentral. Vanuit Coentral kunt u prachtige wandelingen maken naar het adembenemende uitzicht St. Antonio de Neve