Hotel boeken in Slovenië

Wil jij echt een unieke vakantie beleven? Breng dan eens een bezoek aan Slovenië. Dit land is onder toeristen erg in opkomst. Zo bezoek je mooie bergachtige gebieden, prachtige kastelen en meren en leuke oude stadjes. Van alle bestemmingen in de Balkan is dit land gemiddeld gezien niet heel goedkoop. De prijzen zijn net wat voordeliger dan in Nederland. Het land staat bekend als erg veilig en heeft veel verschillende soorten slaapplakken. Van berghutten tot luxe hotels in stedelijk gebied. Op deze pagina vind jij alle belangrijk informatie en kun je direct een leuk hotel zoeken in Slovenië.

LandSlovenië
HoofdstadLjubljana
Gemiddelde prijs hotelovernachting€104,8
TaalSloveens
ValutaEuro (EUR)
Beste reistijdjuni t/m augustus
Aantal inwoners2 miljoen
TijdzoneUTC+02 (tijdsverschil: geen)
Telefooncode+ 386
Gemiddelde zomertemperatuur25,2 graden

Zoek beste hotels Slovenië december 2023

Vanuit je hotel kun je heel veel leuke dingen ondernemen. Zowel sportieve uitjes als dagjes weg gericht op cultuur en historie. Wat dacht je bijvoorbeeld van Moon Bay in Strunjan, Het Meer van Bled, De Vintgar-kloof, Het kasteel van Bled of het meer van Bohinj? Wat je ook kunt doen: wandel naar de Triglav-berg, bekijk de bergpas van Vrsic, Maribor of de rivier Soca. Hieronder kun je direct een mooie hotelaccommodatie in Slovenië zoeken en boeken. 

Booking.com

Populaire regio’s voor een hotelovernachting in Slovenië

Een goedkope hotelkamer boeken in Slovenië? Kies hieronder een van de beschikbare regio’s voor tips en actueel aanbod! Zie ook ook hotelkamers in Slowakije en verblijven in Spanje.

Populaire plekken in deze regio:

Informatie over openbaar vervoer in Slovenië

Slovenië heeft een uitstekend openbaar vervoer. De nationale spoorwegmaatschappij is Slovenske železnice(SŽ). Tickets en tijden vind je op potniski.sz.si. Populaire treinstations zijn Ljubljana, Bled, Jesenice, Nova Gorica, Maribor, Drava, Celje, Savinja. Wil je liever vliegen? Bekende luchthavens zijn Ljubljana (LBJ) / Ljubljana Jože Pučnik Airport (Brnik Airport). Vliegen kan met o.a. Adria Airways (inactief) (www.adria-airways.com). Voor meer info zie www.gov.si. Het adres van de ambassade is: Poljanski nasip 6, 1000, Ljubljana