Hotel boeken in Slowakije

Slowakije staat bekend als een geweldig mooi vakantieland. De natuur is schitterend. Er zijn meer dan 150 verschillende kastelen in dit gebied te bezoeken. De rijke historie maakt dat je hier prima enkele weken kunt verblijven. Zowel in de winter als in de zomerperiode heeft Slowakije veel te bieden. Het serviceniveau van de hotels is prima. Je kunt hier al overnachten voor zo’n €95 per nacht in een gemiddeld hotel. Je kunt goed met het vliegtuig reizen naar dit gebied, maar ook per auto. Let dan wel goed op de tolwegen en de milieuzones. 

LandSlowakije
HoofdstadBratislava
Gemiddelde prijs hotelovernachting€94,7
TaalSlowaaks
ValutaEuro (EUR)
Beste reistijdmei tot en met juni
Aantal inwoners5,5 miljoen
TijdzoneUTC+02 (tijdsverschil: geen)
Telefooncode+ 421
Gemiddelde zomertemperatuur26,2 graden

Zoek beste hotels Slowakije december 2023

Als jij naar Slowakije op vakantie gaat kun je een bezoek brengen aan veel gebieden en bezienswaardigheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Spišský hrad, Bratislavský Hrad, Vlkolínec, en Košice? Of reis door naar de historische stad Bardejov, de Dunajeckloof, JBanská Štiavnica of Nationaal Park Hoge Tatra. Je kunt kiezen voor diverse soorten slaapplekken. Denk aan een hostel, B&B of een camping. Eventueel kun je ook afreizen naar omliggen landen zoals Tsjechië en Polen. 

Booking.com

Populaire regio’s voor een hotelovernachting in Slowakije

Een goedkope hotelkamer boeken in Slowakije? Kies hieronder een van de beschikbare regio’s voor tips en actueel aanbod! Check ook ook hotelovernachtingen in Spanje en slaapplekken in Tsjechië.

Populaire plekken in deze regio:

Informatie over openbaar vervoer in Slowakije

Slowakije heeft een uitstekend openbaar vervoer. De nationale spoorwegmaatschappij is Železničná spoločnosť Slovensko(ZZSK). Tickets en tijden vind je op www.zssk.sk. Populaire treinstations zijn Bratislava, Košice, Prešov, Humenné, Trnava. Wil je liever vliegen? Bekende luchthavens zijn Bratislava Airport (BTS) en Kosice Airport (KSC). Vliegen kan met o.a. AirExplore (www.airexplore.sk). Voor meer info zie www.vlada.gov.sk. Het adres van de ambassade is: Fraňa Kráľa 971, 811 05, Bratislava