Waarom een hotel in Luxemburg boeken?

Luxemburg; het kleine landje tussen België, Nederland & Duitsland dat mensen vaak aandoen om even goedkoop te tanken toch? Nee, Luxemburg heeft veel meer te biden. Je kunt hier eigenlijk het hele jaar wel naar toe. Maar het land is het mooiste in het voorjaar en de zomer wanneer het mooi groen is. In deze blog lees je er alles over.

Prachtig groen landschap

Deze (wat oudere) foto’s laten het al zien, Luxemburg is ideaal voor natuurliefhebbers. Voor mensen die houden van actief bezig zijn; kanoën, wandelen, fietsen, hiken, zwemmen of gewoon relaxen in een van de vele Wellness resorts (zoek naar een hotel met zwembad). Ook voor vissers is Luxemburg aantrekkelijk, er lopen veel prachtige meertjes met veel vis. Luxemburg is bergrijk/heuvelachtig hoe je het wilt noemen, en heel groen. Zomers is het weer warm en zonnig maar daar buiten kan het veel regenen.

Historische bezienswaardigheden
Omdat Luxemburg tussen zoveel landen ligt en dit gebied vroeger ook een grensgebied was tussen Frankrijk & Duitsland zijn er veel veroveringen gedaan. Er zijn vele indrukwekkende kastelen die en bezoek waard zijn. Vianden is een mooi stadje waar een rivier doorheen loopt. Vanaf de top, die je met een stoeltjeslift bereikt, heb je een enorm uitzicht.

Luxe & Shopping City Luxemburg

Genoeg van de ontspanning en toe aan wat anders? De hoofdstad van Luxemburg met de gelijke naam is een hemel voor shopaholics. De exclusieve merken vind je hier, fijne restaurantjes (macarons!) maar ook de standaard, altijd goede, kledingwinkels. De stad is erg schoon gebouwen hier zijn indrukwekkend. Ook buiten het centrum is het mooi en de moeite waard een wandeling te doen. Ze zijn hier erg traditioneel maar vriendelijk!

De mooiste hotels in Luxemburg

Wil jij een paar dagen of een weekendje weg naar Luxemburg? Er zijn ruim voldoende hotels waar je uit kunt kiezen. Van schattige en kasteelachtige B&B’s tot luxe hotels met wellness.

Top-5 hotels Luxemburg mei 2024

  1. Parc Hotel Alvisse
  2. La Pipistrelle Hotel
  3. DoubleTree By Hilton Luxembourg
  4. Sofitel Luxembourg Europe
  5. The Central City – Luxury ApartHotel

Plaats een reactie