Reisgids: Bezienswaardigheden in Parijs

In Frankrijk ligt “de stad van de liefde” Parijs. Voor echte romantiek ga je samen met je geliefde een weekendje naar deze wereldstad. In de vele restaurantjes proef je de ouderwetse Franse sfeer en ontdek samen het bruisende nachtleven van Parijs.

Shoppen
In Parijs vind je een enorm aanbod aan winkels. Zo kunnen jullie gaan winkelen in de fraaie passage, Passage Jouffroy, deze bevindt zich op de Boulevard Montmarte. Op de Champs Elysées kun je in het 8e arrondissement genieten van uren winkelplezier met zijn tweeën. In de moderne wijk Le Marais vind je de trendy winkeltjes van Parijs. Tip: breng ook zeker een bezoekje aan Disneyland.

Ontdek het bruisende nachtleven
In Parijs zijn er allerlei uitgaansgelegenheden waar jullie samen kunnen genieten. Ga samen naar het theater, naar een dansvoorstelling of bezoek een van de vele nachtclubs. Parijs staat bekend om de vele nachtclubs, maar de beroemdste nachtclub van Parijs is toch wel de Moulin Rouge. Willen jullie de traditionele sfeer van Parijs proeven, neem dan samen een drankje in één van de cafés in Parijs.

Restaurants en Bistro`s
Parijs is niet alleen de stad van de liefde, maar ook van het lekkere eten. Hier vind je ontelbare restaurants en bistro`s waar je terecht kunt voor een luxe diner of voor een snel hapje. In bijna ieder restaurant komt er een sommelier aan je tafel en zal je de beste wijnen aanbevelen. En de keukens tot in de late uurtjes geopend en kun je genieten van vlees-, vis-, en vegetarische gerechten.

Romantiek bij de Eiffeltoren
Voor echte pure romantiek verras je geliefde met een diner in de Eiffeltoren. In de Eiffeltoren kun je dineren bij Altidude 95 of bij Le Jules Verne, het laatste restaurant behoort tot het beste restaurant van Frankrijk. De Eiffeltoren heeft een hoogte van wel 300 meter en vanuit de top van de Eiffeltoren is het uitzicht over Parijs het meest romantische moment dat je samen met je geliefde zal beleven. Een ander idee voor romantiek is je geliefde verrassen met een picknick onder de Eiffeltoren, romantisch samen op een dekentje met een flesje wijn en een stokbroodje met echte Franse kaas.

Ontdek Parijs
Ontdek samen met je geliefde de bezienswaardigheden. Zo kunnen jullie een bezoek brengen aan de Arc de Triomphe, een 50 meter hoge triomf boog met een daadwerkelijk schitterend uitzicht over Parijs. Voor nog meer romantiek gaan dan samen naar het kasteel van Versailles. Dit kasteel is één van de grootste kastelen van de wereld en je kunt hier samen heerlijk wandelen op een zonnige dag in de grote tuinen, omringt door fonteinen en de mooiste beelden. Bezoek deze schitterende stad. Je zult ontdekken dat deze bestemming niet voor niets nog steeds de meest populaire is voor een romantisch weekend weg.

Plaats een reactie