Reisgids: Bezienswaardigheden in Antwerpen

Wil je er even lekker tussenuit en toch niet te ver weg van huis zijn dan is voor een weekendje weg naar Antwerpen een prima keuze. Antwerpen heeft veel te bieden voor haar bezoekers. Antwerpen ligt net over de grens van België en is vooral bekend om haar pleinen, markten en uitgaansleven. Dat laatste is de reden dat veel Nederlanders ieder weekend in deze stad in Vlaanderen te vinden zijn.

Bezienswaardigheden
Wanneer je een weekendje naar Antwerpen gaat, moet je zeker de “Joden Buurt” bezoeken. Deze ligt bij het centraal station (goed te bereiken met het openbaar vervoer). De winkeltjes daar verkopen goud, diamanten en andere sieraden. Ook de dierentuin welke midden in het centrum ligt is een bezoek waard. De zoo is zo groot dat je totaal niet meer het idee hebt, dat je eigenlijk midden in de stad bent. Veel Nederlanders gaan graag naar de vogeltjesmarkt. Deze markt begint iedere zondagochtend en duurt tot ongeveer één uur ’s Middags. Persoonlijk ga ik er niet graag naar toe, want ik heb gemengde gevoelens over hoe men met de dieren omgaat. Buiten de dierenkraampjes is het eigenlijk een gewone markt.

Uitgaan
Maar natuurlijk is Antwerpen erg bekend om het leuke avond en nachtleven. Je vindt er duizenden bars en kroegen. Wel is het zo dat het aantal in een snel tempo aan het afnemen is. Dit is vooral het geval in de buitenwijken. In het centrum kun je, zonder overdrijven, uitgaan tot dat je er bij neervalt. Iets buiten het centrum aan de rondweg vind je de bekende Metropolis mega bioscoop met meer dan twintig zalen. Natuurlijk is dat niet zo bijzonder meer als tien jaar geleden, maar het blijft heel mooi om daar een film te bekijken.

Winkelen
Antwerpen is natuurlijk een prima stad om te winkelen. De bekendste winkelstraat is de Meir. Deze is geheel autovrij zo dat je lekker relaxed kunt rondlopen. Het aanbod van winkels is groot. Leuke typische Antwerpse winkeltjes, maar ook alle bekende merken zijn vertegenwoordigd.

Hoe en wanneer
Antwerpen is het hele jaar door geschikt voor een bezoek. Maar als je lekker terrasjes wilt pakken of winkelen, dan zijn natuurlijk het voorjaar en de zomer de beste perioden. De stad is over het algemeen snel en eenvoudig te bereiken met de auto en trein. Vooral als je niet van plan bent om het centrum te verlaten, is de trein ideaal. Net als in de meeste Nederlandse steden is parkeren niet goedkoop.

Plaats een reactie