Reisgids: Bezienswaardigheden in Brugge

Wil je samen met je partner genieten van pure romantiek dan moeten jullie echt naar de prachtige stad Brugge gaan. Brugge staat beter bekend als het Venetië van het Noorden. Een romantische boottocht door de binnenstad van Brugge is pure romantiek samen met je partner beleven. In Brugge vind je ook prachtige geschiedenis. Het centrum van Brugge (België) is nog in historische staat en laat echt een indruk op jullie achter. Deze mooie stad is te vergelijken met een groot openluchtmuseum, je kunt hier uren wandelen langs pleintjes en historische gebouwen. En het mooiste punt van heel Brugge is toch de Belfort die overal bovenuit steekt.

Shoppen
In Brugge zijn twee belangrijke winkelstraten die parallel lopen van het Zand naar de Grote Markt. Deze twee winkelstraten zijn de Steenstraat en de Noordzandstraat. In deze gezellige winkelstraten vind je onder andere de H & M en Zara en vele andere grote winkelketens. Voor wie van schoenen houdt kan hier met hartenlust winkelen, want er zijn ontzettend veel schoenenwinkels in de mooie stad Brugge. De twee winkelstraten hebben vele zijstraatjes waar je heerlijk kunt winkelen bij allerlei boetiekjes, kledingwinkeltjes en sieradenwinkeltjes. In de Hoogstraat en Langestraat vind je antieke en brocante winkeltjes en voor de leuke souvenirs moet je in de Katelijnestraat zijn.

Uitgaan
In Brugge vind je geen discotheken of hippe clubs. Brugge is echt een cultuurstad en in het Cultuurcentrum Brugge kun je genieten van allerlei kunstvoorstellingen, workshops of lezingen. In het nieuwe Concertgebouw dichtbij `t Zand kunnen jullie samen genieten van uiteenlopende voorstellingen zoals dans en theater, circusacrobatie en pop- en klassieke concerten. Voor de jongeren onder ons kun je in de Cactus Club wekelijks verschillende concerten en dansfeestjes te bezoeken en heerlijk losgaan in het levendige danscafé De Vuurmolen. Als jullie in Brugge zijn mag een biertje drinken natuurlijk niet ontbreken. Er is een ruim aanbod aan cafés in Bruggen en het bekendste café is t`Brugs Beertje. In dit café kun je wel meer dan 300 verschillende soorten bier uitproberen.

Restaurants
Brugge heeft een enorme keuze aan eetgelegenheden, van gezellig en intiem tot groot en overweldigend. In heel Brugge vind je wel meer dan 150 restaurants, eetcafés, bistro`s en brasseries. Zo vind je rond het Zand en de Grote Markt veel restaurants. Veel restaurant serveren het typische Belgische eten zoals de Vlaamse stoverij. Ook kun je in Brugge ook genieten van het exotische en het oosterse eten. In Bhavania kunnen jullie heerlijk samen genieten van overheerlijke Indische gerechten die op authentieke wijze bereid worden.

Plaats een reactie