Reisgids: Bezienswaardigheden in Maastricht

Voor een weekendje weg is de prachtige stad Maastricht (Limburg) de stad waar je moet zijn. Jullie kunnen overnachten in één van de mooie hotels, maar voor de echte romantiek overnacht je natuurlijk in één van de prachtige kastelen die Maastricht bezit. De binnenstad van Maastricht is historisch en je vindt hier prachtige historische panden en unieke gevels.

Shoppen in Maastricht
In Maastricht kunnen jullie heerlijk shoppen in de vele diverse boetiekjes die hier te vinden zijn. Ga samen naar de Stokstraat voor de meest diverse aanbod aan boutiques, of breng een bezoekje aan de Wijck of Céramique. Hier vinden jullie antiekwinkeltjes, juweliers en interieurwinkels. In de Grote straat en de Kleine straat zijn de grote winkelketens te vinden.

Uit eten in Maastricht
Voor een hapje en een drankje kun je in Maastricht ook terecht bij allerlei verschillende restaurants en eetcafés. Ga voor een lunch of diner naar een lokale brasserie of restaurant. Hier kunnen jullie genieten van de combinatie tussen een Franse en Nederlandse keuken. In eetcafé Sjiek kunnen jullie van de echte regio gerechten zoals, bloedworst met zuurkoolschotel, genieten, zittend in het grote buitenterras in het historische stadspark. Typisch Maastrichts is natuurlijk ook de Limburgse vlaai en een kaasplankje.

Het bruisende uitgaansleven
In Maastricht kunnen jullie uitgaan tot in de late uurtjes en het is er altijd gezellig. De meest diverse en sfeervolste uitgaansgelegenheden vinden jullie op het Vrijthof. De knusse cafés en terrasjes vinden jullie in het Bassin, dit is de binnenhaven van Maastricht, St Amorsplein en het Onze Lieve Vrouwenplein. Natuurlijk kunnen jullie ook tot in de late uurtje gaan dansen in één van de bekendste discotheken, Backstage en Club Nightlive. Deze discotheken zijn te vinden in de Kerstraat en zijn gevestigd in een kerk. Voor een romantische film of een theaterstuk kun je ook terecht in Maastricht.

Kunst in Maastricht
Maastricht is de stad van de kunst. In deze stad vind je de meesterwerken van Rubens, Van Dyck en Jordaens. Breng dus samen met je geliefde een bezoekje aan het Bonnefantenmuseum om hier samen deze meesterwerken te bewonderen. Ook vind je in Maastricht moderne en hedendaagse kunst in overvloed. Je vindt er zelfs een beeldenexpositie op straat. Natuurlijk mag het jaarlijkse kunstevenement dat in Maastricht te vinden is niet vergeten worden.

Overnachtingen
Maastricht kent een verschillende soorten overnachtingen. Zo zijn er de meest uitlopende hotels, klein en groot. Maar wat dacht je van een overnachting in een bed & breakfast of voor het meest romantische weekend een overnachting in een kasteel. Voor elk budget is er voldoende aanbod. Van goedkope accommodaties tot dure en hotels met suites.

Plaats een reactie