Reisgids: Bezienswaardigheden in Wenen

De Oostenrijkse hoofdstad Wenen leent zich perfect voor een stedentrip Wenen van een aantal dagen. De stad zit dan ook vol geschiedenis, maar ook kun je heel goed eten en shoppen in Wenen. Je zal je dan ook al snel thuis voelen in deze stad.

Wat heeft Wenen te bieden?

Vaak wordt over Wenen gezegd dat het één groot monument is, je herkent dan ook al gelijk het decor van Keizerin Sissi door de gehele stad. De wereldberoemde schilder Gustav Klimt drukt ook zijn stempel op de stad, werken van hem kom je dan ook overal tegen. Een stedentrip Wenen kenmerkt zich niet alleen door de rijke historie en cultuur, ook de muziek en sfeer spreken meteen aan.

Barok

De indrukwekkende gebouwen die je tijdens de stedentrip Wenen door heel de stad tegenkomt zijn in de kenmerkende barokstijl vormgegeven. Een voorbeeld hiervan is de Sint-Peterskerk, op slechts een steenworp afstand van de grote winkelstraat, de Mariahilferstrasse. Een ander boegbeeld van de moderne Weense architectuur is het kleurrijke Hundertwasserhaus.

Culinair

Wenen heeft ook een rijk aanbod aan culinaire uitstapjes. Zo kun je niet alleen de talloze koffiehuisjes bezoeken voor een goede cappuccino, maar de stad kenmerkt zich ook door de chique restaurants en uitstekende wijnlokalen. Wenen leent zich dan ook heel goed voor een culinaire ontdekkingsreis.

Openbaar vervoer

De meeste hotspots van Wenen liggen dicht bij elkaar zodat je een groot deel van de stad al lopend kunt ontdekken. Wil je naar bezienswaardigheden die net buiten de stad liggen, dan is het openbaar vervoer een uitstekend alternatief om mee te reizen. Een rondje met de tram over de Ringstrasse mag je dan ook absoluut niet missen wanneer je Wenen bezoekt. Het openbaar vervoer in Wenen is zeer goed op orde, zo vind je niet alleen een normale tram die door de stad rijdt, maar beschikt de stad ook over een toeristentram. Deze tram voert je langs alle bezienswaardigheden van de stad en geeft er ook duidelijke uitleg bij. Het is ook goed mogelijk om Wenen al fietsend te ontdekken, de stad beschikt dan ook over 250 kilometer aan fietspaden. Een ideale manier om de stad op je eigen tempo te ontdekken en je kunt overal stoppen waar je wilt.

Traditionele Fiaker

Uiteraard mag ook een ritje in de traditioneel Weense Fiaker niet ontbreken tijdens je stedentrip Wenen. Een fiaker is een paardenkoets, ooit het vervoersmiddel in Wenen. Tegenwoordig worden de koetsen voornamelijk ceremonieel gebruikt en als toeristische attractie.


5 suggesties voor een overnachting in Wenen

  1. Austria Trend Hotel Europa Wien: Het Austria Trend Hotel Europa Wien is een 4-sterrenhotel, gelegen aan de beroemde winkelstraat Kärntnerstraße, op slechts enkele minuten lopen van de Stephansdom en de Staatsopera. Alle kamers van het dit hotel hebben airconditioning, een bureau, een minibar, satelliet-tv en gratis WiFi.
  2. Hotel & Palais Strudlhof: Hotel & Palais Strudlhof is een 4-sterrenhotel, gevestigd in een prachtig gebouw in het 9e district van Wenen en omgeven door een park van 2000 m². De kamers zijn recentelijk gerenoveerd en beschikken over airconditioning, een flatscreen-tv met satellietzenders, een kluisje, een minibar en een badkamer met bad en douche. Gasten kunnen gebruikmaken van de gratis WIFI.
  3. Hotel de France Wien: Het 5-sterren hotel Hotel de France Wien ligt centraal aan de boulevard Ringstraße op slecht 50 meter van het metrostation Schottentor. In dit hotel ontbreekt het je aan niets. Een restaurant, een bar met pianomuziek, 24 uur per dag toegang tot de fitnessruimte en gratis WiFi in het gehele hotel. De kamers zijn voorzien van internet, een satelliet-tv, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met badjassen, slippers en een haardroger.
  4. Motel One Wien Westbahnhof: Motel One Wien Westbahnhof is een modern hotel bij het verkeersknooppunt en winkelcomplex Westbahnhof in Wenen, op 10 minuten met de metro van het stadscentrum. alle kamers van het hotel zijn geluiddicht en hebben airconditioning en gratis WiFi. De stijlvolle kamers beschikken verder over een flatscreentelevisie en een designbadkamer met een regendouche.
  5. Hotel Kummer: Hotel Kummer ligt naast de Mariahilferstrasse, de belangrijkste winkelstraat van Wenen. Het hotel is gevestigd in een indrukwekkend, historisch gebouw, naast het metrostation Neubaugasse. Er is gratis WiFi beschikbaar in de openbare ruimtes. De stijlvol ingerichte kamers zijn voorzien van airconditioning, geluiddichte ramen, een minibar en een satelliet-tv.

Plaats een reactie