Reisgids: Bezienswaardigheden in Praag

Praag is een van de mooiste en belangrijkste steden die we binnen Europa hebben. In tegenstelling tot vele andere grote en belangrijke steden, is Praag de geschiedenis behoorlijk ongeschonden door gekomen.

Praag heeft een prachtig groot historisch centrum, dat vol staat met de meest schitterende bouwwerken. Je valt dan ook bij een rondgang door Praag, van de ene verbazing in de andere. Naast de schoonheid van deze fantastische Tsjechische hoofdstad, is deze stad tevens zeer gezellig. Er bevinden zich namelijk in Praag meer dan genoeg goede en smaakvolle restaurants, met een grote verscheidenheid aan keukens.

Heb je eenmaal heerlijk gegeten, dan staat het prachtige nachtleven van Praag voor de deur. Er zijn talloze discotheken, bars, cafés en nachtclubs in het centrum en net buiten het centrum, vind je de gezellige typisch Tsjechische bars.

Welke attracties heeft Praag

Je raakt tijdens een vakantie in Praag niet uitgekeken. Wil je echter de typische Tsjechische sfeer proeven, dan is een bezoek aan de Praagse Havelska markt en aan Kinokavarna Jalta, een uniek koffiehuis en bioscoop, aan te bevelen. Praag staat ook bekend om haar vele bierhuizen. Tsjechen zijn gek op bier brouwen en er zijn dan ook tal van bier huizen waar gebrouwen wordt. Een van de bekendste bierbrouwerijen in Praag is, brouwerij U Fleku. Andere bezienswaardigheden van Praag, die je zeker niet mag missen tijdens een weekendje in deze stad, zijn: De Praagse Burcht, Sint-Vituskathedraal, Kafka museum, Het oude stadsplein, Wenceslaplein, Joodse wijk, Nationaal theater en Het gouden straatje.

Top 3 overnachtingsplekken

Hieronder vind je onze top 3 suggesties om te overnachten

1. Hotel Praha

Voor een goedkoop weekendje weg, is Praag een ideale stad. De prijzen zijn hier nog steeds erg aantrekkelijk, terwijl deze prachtige stad qua luxe niets onderdoet voor andere hoofdsteden. Bij Hotel Praha, is het al mogelijk om vanaf € 29,- pppn, te overnachten inclusief ontbijt. Hiervoor verblijf je dan in een van de grootste hotels in Tsjechië, dat zich in Praag Zuid bevindt. De luchthaven is op een afstand van slechts 13 km. Met het openbaar vervoer is alles vanuit het hotel binnen bereik, tegen zeer goedkope tarieven. De kamers zijn zeer comfortabel en luxe ingericht en het zal je hier aan niets ontbreken.

2. Hotel Kafka

Dit is een zeer leuk hotel, dat in een rustige omgeving in het oosten van Praag ligt. Dit gezellige eenvoudige hotel beschikt over 55 kamers, die volledig zijn ingericht en hebben een aparte zithoek. Een overnachting in Hotel Kafka kost vanaf € 31 pp, hiervoor mag je dan ook gebruik maken van het ontbijtbuffet, dat iedere ochtend wordt geserveerd. Op de binnenplaats bevindt zich een zomers terras en vanuit de binnenplaats zijn de meeste hotelkamers bereikbaar. Bij de receptie is een kluisje huren mogelijk. Kom je met de auto, dan is het mogelijk om tegen betaling van € 6,- per dag, gebruik te maken van de hotel parkeerruimte.

3. Hotel Andel’s Praque

Dit schitterende luxueuze en moderne design hotel, ligt in het gedeelte Smichov, dat ook wel Andel’s city genoemd wordt. Andel betekend Engel, hier heeft het hotel haar naam aan te danken. Doordat Hotel Andel’s Praque midden in het centrum ligt, zijn alle leuke bezienswaardigheden snel bereikbaar. De kamers zijn hier stijlvol en luxe ingericht en van alle gemakken voorzien. Verder beschikt dit prachtige hotel over vele faciliteiten waaronder: sauna, whirlpool en een fitnessruimte.

Plaats een reactie