Reisgids: Bezienswaardigheden in Gent

Gent is een prachtige historie rijke stad, waar de middeleeuwen nog goed aanwezig zijn. Het is dan ook niet vreemd dat er jaarlijks vele toeristen naar Gent komen, voor een ontspannen vakantie in België.

Er zijn tal van bezienswaardigheden waaronder het slot Gravensteen, de diverse begijnhofjes, de vele gezellige restaurants en het mooie binnenwater in het centrum, waar je een prachtige rondvaart kunt maken. Een weekendje Gent is voor de Bourgondiër en liefhebber van cultuur, historie en heerlijk eten en drinken, een absolute must. Naast al deze schitterende bezienswaardigheden, kun je hier ook goed winkelen.

Er zijn namelijk tal van winkelstraten, waar je de mooiste en meest exclusieve boetieks en speciaalzaken op het gebied van kleding en lekkernijen kunt vinden. Een stedentrip in gent wordt door meerdere reis organisaties aangeboden, met de meest uiteenlopende mogelijkheden.

Wat kan je doen in Gent?

Een weekendje feesten bij onze zuiderburen, is een prachtige reden om naar Gent te gaan. Gent staat namelijk bekend om de grootste volksfeesten van Europa, die ieder jaar opnieuw in de maand juli worden gehouden. Dit schitterende festijn duurt maar liefs tien dagen en gaat altijd op de 3e zaterdag in juli van start. Een gezellig feest waar je een keer geweest moet zijn. Dit volksfeest bestaat uit vier festivals en ieder festival is gespecialiseerd in de meest uiteenlopende vormen van kunst. Naast deze vier prachtige festivals in Gent, worden er tijdens deze tien dagen nog veel meer dingen georganiseerd. Zo is er op iedere straathoek wel iets te doen en een vakantie rond deze tijd, zal een vakantie worden om nooit te vergeten. Ieder jaar hebben de festivals hun eigen thema, informeer hiernaar op het internet. Gent heeft ook veel museums, een grote bioscoop en veel sportmogelijkheden.

Top 3 plekken om te overnachten

Hieronder vind je onze persoonlijke top 3 hotel in deze stad

1. Hotel Express by Holliday Inn

Vanaf € 25,- pppn, verblijf je in een van de volledig gerenoveerde kamers van Hotel Express by Holliday Inn. Deze hotelkamers hebben een zeer warme uitstraling en zijn comfortabel ingericht. Alle kamers hebben een airconditioning en zijn uitgerust met een ruime badkamer en grote bedden van 2,20 meter lang. Dit mooie hotel bevindt zich op een paar minuten van het historische centrum van Gent. In restaurant De Leie, kun jij je heerlijk culinair laten verwennen.

2. Hotel De Flandre

In het hartje van Gent, vind je dit prachtige hotel. Hotel De Flandre bevindt zich op loopafstand van alle mooie bezienswaardigheden van Gent en is gevestigd in een 19e eeuws klassiek gebouw. De inrichting van Hotel De Flandre is modern en vanaf € 33,- pppn, verblijf je hier al in een van de 46 kamers, die allemaal een eigen uniek karakter hebben. De lounche van dit mooie hotel verzorgt een grote assortiment aan Belgische bieren en andere dranken. Hotel De Flandre beschikt niet over een eigen restaurant, maar op loopafstand heb je een ruime keuze aan restaurants.

3. Monasterium PoortAckere

Dit fantastische hotel is gevestigd in een oud klooster, in het hart van de historische stad Gent. De historie van dit klooster gaat helemaal terug naar het jaar 1278. Vanaf € 35,- pppn, overnacht je in een van de hotelkamers, die allemaal luxe en sfeervol zijn ingericht. Overal in dit prachtige hotel waan jij je in de middeleeuwen. Monasterium PoortAckere beschikt tevens over een geweldig restaurant, dat iedere ochtend een ontbijt buffet verzorgt en waar je s’avonds kunt genieten van een heerlijk diner.

Plaats een reactie