Reisgids: Bezienswaardigheden in London

Londen behoort tot de grootste wereldsteden, waar enorm veel te beleven en te zien valt. Om deze redenen is Londen (Engeland) al sinds jaar en dag een topper, indien het gaat om een weekendje weg. De verleidelijke stad Londen doet er van alles aan, om de stad zo aantrekkelijk mogelijk te houden voor het toerisme in Groot Brittannië.

Vooral het instant houden van de traditie, is voor Londen de grootste trekpleister. De prachtige dubbeldekker bussen en ouderwetse cabbies(taxis) sieren het unieke straatbeeld. Zelfs de agenten(bobbies) in Londen behoren tot de toeristische trekpleisters. Een weekendje naar de wereldstad Londen is tevens geweldig om te gaan shoppen.

Naast de immens grote warenhuizen, zijn er ook tal van exclusieve boetieks en winkels waar de nieuwste mode te vinden is. Verder behoort Londen op gebied van gastronomie bij de top van de wereld en heb je hier een zeer ruime keuze aan top restaurants.

Welke topattracties heeft Londen

Londen heeft een rijke historie, die in het stadsbeeld van deze prachtige stad goed te zien is. Doordat Willem de Veroveraar als erfgenaam in het jaar 1066 naar Engeland trok, is er een vesting opgetrokken aan de rivier de Thames. Die Vesting, tegenwoordig The Tower genoemd, is opgetrokken omdat er geen vertrouwen in de bevolking was. Voor de inwoners van Londen, is The Tower een plek voor verhalen en Mythes. Verder zul je tijdens een last minute weekendje Londen nog vele andere attracties te zien krijgen. Enkele hoogte punten tijdens een weekendje Londen zijn:

  • The Big Ben.
  • Houses of Parliament.
  • Londen Eye, het enorme reuzenrad.
  • De Tower Bridge.
  • St. Paul’s Cathedral.

Top 3 hotel aanbevelingen

Hieronder vind je direct onze top 3 overnachtingsplekken:

1. Comfort Inn Victoria

Midden in het kloppende hart van Londen bevindt zich het hotel; Comfort Inn Victoria. Je bevind je hier op steenworp afstand van de prachtigste bezienswaardigheden, die deze stad rijk is. Al vanaf € 90 per 2 personen per overnachting, verblijf je hier in een van de sfeervol ingerichte hotelkamers. De kamers van het Comfort Inn Victoria hotel zijn voorzien van:
airconditioning, kluisje, thee-en koffiefaciliteiten, telefoon, televisie, internet en een badkamer met douche en toilet.

2. Central House Hotel

Dit zeer smaakvol ingerichte hotel bevindt zich in het centrum van Londen in de wijk, Royal Borough of Westminster. Dit hotel is gevestigd in een aantal herenhuizen, die met elkaar verbonden zijn. In dit hotel met zijn typisch Engelse uitstraling, overnacht je al vanaf € 84,- per 2 personen per nacht. Je overnacht in het Central House Hotel, in heerlijk fris ingerichte kamers, waarin je het aan niets zal ontbreken. Vanuit dit hotel kun je gemakkelijk met het openbare vervoer alle highlights van Londen ontdekken. Vele restaurants en gezellige cafés bevinden zich op steenworp afstand.

3. Comfort Inn Edgeware Road

Dit mooie hotel ligt in het westelijke gedeelte van Londen, dichtbij de bekende theaters van West End. Het is slechts 20 minuten lopen naar het Hyde Park, waar je heerlijk kunt ontspannen. Je bevind je hier dichtbij diverse metrolijnen, die ervoor zorgen dat je de hoogtepunten van Londen binnen bereik hebt. Je overnacht hier vanaf € 99,- per 2 personen per nacht, in een prachtige 2 persoonskamer, die zeer luxe en comfortabel is ingericht.

Plaats een reactie