Hotel boeken in Letland

Ben jij toe aan een nieuwe ervaring? Even een andere vakantieland bezoeken dan gebruikelijk? Overweeg dan eens een reis te maken naar Letland. Dit prachtige land in Noord-Oost-Europa heeft veel te bieden. Het prijsniveau is vergelijkbaar met dat van Nederland. Het gebied wordt omringd door Estland, Litouwen en Wit-Rusland. Je vindt hier mooie bergen, prachtige natuur en oude/historische steden. Langs de kust heb je mooie plaatsjes, voldoende strand en veel opties voor het maken van excursies. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over een vakantie in Letland. 

LandLetland
HoofdstadRiga
Gemiddelde prijs hotelovernachting€103,4
TaalLets
ValutaEuro (EUR)
Beste reistijdjuni t/m augustus
Aantal inwoners2,3 miljoen
TijdzoneUTC+03 (tijdsverschil: 1 uur later)
Telefooncode+ 371
Gemiddelde zomertemperatuur23,6 graden

Zoek beste hotels Letland december 2023

Wil jij graag verblijven in een goedkoop hotel of zoek je juist een exclusieve wellness suite? In Letland vind je een grote diversiteit aan accommodaties. Zowel voor de reiziger die lekker wil ontspannen, mensen die willen rondreizen of stellen die een romantisch weekendje weg willen. In het zoekformulier hieronder kun jij op basis van je vertrekdatum direct verschillende hotels in Letland vergelijken. Heb je iets moois gevonden? Boek dan je hotelkamer direct online!

Booking.com

Populaire regio’s voor een hotelovernachting in Letland

Een goedkope hotelkamer boeken in Letland? Kies hieronder een van de beschikbare regio’s voor tips en actueel aanbod! Je vind hier ook hotels in Litouwen en B&B’s in Luxemburg.

Populaire plekken in deze regio:

Informatie over openbaar vervoer in Letland

Letland heeft een uitstekend openbaar vervoer. De nationale spoorwegmaatschappij is Latvijas dzelzceļš (Letse Spoorwegen)(LDZ). Tickets en tijden vind je op www.ldz.lv. Populaire treinstations zijn Riga, Jelgava, Tukums, Jelgava. Wil je liever vliegen? Bekende luchthavens zijn Riga (RIX), Daugavpils (DGP), Liepāja (LPX) en Ventspils (VNT). Vliegen kan met o.a. Air Baltic (www.airbaltic.com). Voor meer info zie www.mk.gov.lv. Het adres van de ambassade is: Torņa iela 4, Centra rajons, Rīga, LV-1050


Geschiedenis
Mensen vestigden zich voor het eerst in Letland kort na de eerste ijstijd, zo een 10.000 jaar VC. Ongeveer 2.000 VC. kwamen voor het eerst Baltische stammen naar Letland. Zij worden als de voorouders van de huidige Letten en Litouwers beschouwd. Deze stammen kwamen uit het zuiden en smolten samen met de reeds aanwezige inwoners.

Bevolking
De bevolking van Letland is lang binnen de Russische invloedsfeer geweest. Hierdoor bestaat de populatie voor een groot deel uit Russen en inwoners uit andere voormalige Sovjet Unie deelstaten. De bevolkingsopbouw ziet er als volgt uit: Letten (52%), Russen (34%), Wit Russen (4,5), Oekraïners (3,5) en Polen (2,3).

Cultuur
De Letten geloven dat vadertje kerst cadeautjes brengt op elk van de twaalf kerstdagen, beginnende op kerstavond. Normaal gesproken worden deze cadeautjes onder de kerstboom van de familie gelegd. De speciale Letse maaltijd op eerste kerstdag bestaat uit gekookte bruine erwten met een saus van varkensspek, kleine pasteitjes, kool en worst. Voor het christendom hadden de Letten het animistische geloof. Het animisme is een oergeloof waarbij men gelooft dat alle aardse dingen een eigen spirituele kracht bezitten.

Nationaal museum
Het nationaal museum van Letland werd in 1909 in Riga gesticht ter nagedachtenis van Jakob Hurt, één van de grootste collectioneurs van folklore. Het museum herbergt een groot aantal collecties, waaronder kledingstukken, foto´s, boeken en meubels.

8 bekende restaurants in Riga

In Riga is een overvloed aan topklasse restaurants, discotheken, clubs en bars. Wij hebben voor u een bescheiden selectie uit deze overvloed gemaakt. Restaurants: Olde Hansa, Bocca, Troika, Pegasus, Admiral, Karl Friedrich, Le Chateau en Teletorn:

  1. Olde Hansa past helemaal in de Middeleeuwse sfeer die in heel het oude centrum van Tallinn voelbaar is. Solide massieve houten tafels, hoge plafonds met grove houten balken en bediening in passende kledij. Voeg hierbij een verrassend menu en de totale ervaring is compleet. Kortom, Olde Hansa is een aanrader voor iedere bezoeker aan Estland. Echt uniek!
  2. Bocca staat op de lijst van “The worlds most prestigious and respected restaurants”  op een zeer eervolle 15e plaats. Deze lijst wordt opgesteld door Restaurant Magazine UK. Bocca is ook naar mijn idee het beste Italiaanse restaurant waarin ik ooit heb gegeten. Je kunt hier dan wel geen pizza krijgen maar wel tal van andere smaakvolle gerechten. 
  3. Troika is een echt Russisch restaurant met kaviaar en wodka. Na de afscheiding was alles wat Russisch was taboe. Nu komt daar weer verandering in. Russisch is weer in. Wie de echte Russische sfeer wil proeven is hier aan het goede adres. Tegenwoordig is het wel noodzakelijk om eerst te boeken. De Troika is iedere avond volledig bezet.
  4. Pegasus is “The most trendy restaurant in town”. De styling van het exterieur en interieur is zeer hedendaags. Hierbij serveert men in Pegasus ook echte culinaire hoogstandjes die gebaseerd zijn op zowel de Oosterse als Westerse keuken. 
  5. De Admiral is een nog steeds volledig zeewaardige stoomboot. Tijdens een korte reis buitengaats kun je van een heerlijk diner genieten. Voor mij persoonlijk is het geen aanrader, maar voor mensen die geen last hebben van zeeziekte leuk om eens te proberen.
  6. Het Karl Friedrich restaurant is gesitueerd aan het prachtige Middeleeuwse Raadhuisplein in het oude centrum. Eigenlijk gaat het hier om drie restaurants onder hetzelfde dak. Elk van deze restaurants heeft een volledig eigen sfeer en menu. 
  7. In Le Chateau maak je een reis naar het 17e eeuwse Frankrijk. Louis XIV en zijn koninklijke keuken introduceerden juist een nieuwe stijl van koken en serveren. De beste koks vanuit het hele land maken interessante nieuwe schotels van lokale en geïmporteerde ingrediënten. Deze nieuwe trend onder leiding van de Zonnekoning werd later “haute cuisine” genoemd.
  8. Dineren op 170 meter hoogte in de 314 meter hoge Teletorn. Dit alles met een verbluffend uitzicht over de stad tot zelfs aan Finland toe.