Hotel boeken in Litouwen

Vroeger waren ze amper bekend, nu ze al tijden lid zijn van de Europese Unie is dat wel anders. We hebben het over de Baltische staten: Estland, Letland en Litouwen, ooit onderdeel van de ontoegankelijke Sovjet-Unie. Je reist door steden met schilderachtige middeleeuwse kernen, moderne winkelcentra, orthodoxe kerken en troosteloze buitenwijken. Op het platteland met haar houten huisjes, modderige paden, paardenkarren en eindeloze velden begeef je je in een andere wereld. Reis mee langs deze fascinerende rand van Europa. Op deze pagina lees je alles over hotelaccommodaties in Litouwen. 

LandLitouwen
HoofdstadVilnius
Gemiddelde prijs hotelovernachting€89,5
TaalLitouws
ValutaEuro (EUR)
Beste reistijdjuni t/m augustus
Aantal inwoners3.6 miljoen
TijdzoneUTC+03 (tijdsverschil: 1 uur later)
Telefooncode+ 370
Gemiddelde zomertemperatuur22,2 graden

Zoek beste hotels Litouwen december 2023

Dit nog vrijwel onbekende land is natuurlijk bij uitstek geschikt voor een leuke en avontuurlijke reis. Litouwen is het grootste en zuidelijkste land van de Baltische Staten, met als buurlanden Letland in het noorden, Wit Rusland in het oosten, Polen en Rusland in het zuiden en de Oostzee in het westen. Wat de meeste mensen misschien niet weten is dat Litouwen voor het Sovjetbewind een zeer machtig land was, wat tot de Zwarte Zee reikte. In 1990 werd het land echter weer onafhankelijk en in 2004 is het samen met de andere Baltische Staten toegetreden tot de Europese Unie. Wist je dat het middelpunt van Europa binnen de grenzen van dit land ligt? Vandaag de dag is de Litouwse Republiek een parlementaire democratie en bestaat het land uit tien districten. De hoofdstad van Litouwen is Vilnius, deze heeft als belangrijkste attractie de grote historische binnenstad met meer dan veertig kerken. Veel van de prachtige gebouwen staan als monumenten op de Werelderfgoedlijst van de UNESO. Tevens stond de stad in 2009 ingepland als culturele hoofdstad van Europa. Een ander monument op de Werelderfgoedlijst is de Koerse Schoorwal, een landtong van negentig kilometer die gedeeltelijk voor de kust van Litouwen ligt en gedeeltelijk voor de kust van het Russische Kaliningrad. De Koerse Schoorwal herbergt onder andere de hoogste duinen van Europa en is werkelijk een prachtig stukje Litouwen. Een reis naar Litouwen maakt dat je een ultieme combinatie ervaart van de prachtige Nationale Parken die Litouwen heeft, de rijke cultuur die zowel Russische als Litouwse elementen bevat en activiteiten kan ondernemen zoals mountainbiken, wandelen en fietsen. Wacht niet langer en boek een mooie overnachting in Litouwen. 

Booking.com

Populaire regio’s voor een hotelovernachting in Litouwen

Een goedkope hotelkamer boeken in Litouwen? Kies hieronder een van de beschikbare regio’s voor tips en actueel aanbod! Ontdek ook hotelkamers in Luxemburg en vakantieaccommodaties in Malta.

Populaire plekken in deze regio:

Informatie over openbaar vervoer in Litouwen

Litouwen heeft een uitstekend openbaar vervoer. De nationale spoorwegmaatschappij is Lietuvos geležinkeliai (LTG Link)(LG). Tickets en tijden vind je op www.ltglink.lt. Populaire treinstations zijn Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai. Wil je liever vliegen? Bekende luchthavens zijn Vilnius (VNO) en Kaunas (KUN). Vliegen kan met o.a. Heston Airlines (www.heston.aero). Voor meer info zie www.lrv.lt. Het adres van de ambassade is: Gedimino pr. 44a-601, LT-01110, Vilnius