Hotel boeken in Estland

Estland is misschien niet het eerste land waar je aan denkt bij het boeken van een vakantie. Het is een klein land gelegen in Noordoost Europa. Het landje grenst aan Letland en Rusland. De Finse Golf scheidt Estland met Finland. Het is de meest Noordelijke en ook meest kleine Baltische staat. De meest bekende stad is Tallinn. Daarnaast heeft Estland ontzettend veel te bieden als vakantieland. Het land wordt voor een groot deel gevormd door een prachtig boslandschap. Bovendien heb je in Estland ontzettend veel eilanden en een enorme kustlijn. De vele vissersdorpen zijn erg populair onder vakantiegangers. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over hotels in Estland en de mooiste bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen!

LandEstland
HoofdstadTallinn
Gemiddelde prijs hotelovernachting€109,1
TaalEstisch
ValutaEuro (EUR)
Beste reistijdzomermaanden
Aantal inwoners1,3 miljoen
TijdzoneUTC +03 (tijdsverschil: 1 uur later)
Telefooncode+ 372
Gemiddelde zomertemperatuur21,3 graden

Zoek beste hotels Estland december 2023

Estland is een uniek land met historische steden, prachtige nationale parken en heel veel kleine eilandjes. Door het hele land vind je ook veel betaalbare en luxe hotels. Met name in hoofdstad Tallinn vind je heerlijke hotels. Perfect voor een korte stedentrip. Ga je in de zomermaanden? Dan heb je hier tal van toffe events en festivals zoals de Tallinn Old Town Days. Via de handige zoekmachine hieronder vind je eenvoudig en snel een goed hotel in Estland dat past bij jouw wensen! 

Booking.com

Bekende regio’s voor een hotelovernachting in Estland

Estland kent verschillende regio’s. Elke regio heeft weer zijn eigen charme en kenmerken. Selecteer hieronder een van de regio’s en vind meer informatie over lokale hotels en bezienswaardigheden. Zie ook ook hotelaccommodaties in Finland en verblijven in Frankrijk.

Populaire plekken in deze regio:

Welke bezienswaardigheden heeft Estland?

Estland heeft een aantal prachtig mooie bezienswaardigheden. Het beest bekend zijn de vele eilandjes, bossen en de hoofdstad. Maar daarnaast is er nog veel meer te beleven en te zien. Hieronder vind je onze top-5 bezienswaardigheden van dit moment:

  1. Hoofdstad Tallinn: een prachtige mix van oud en nieuw met als hoogtepunt de Alexander Nevski Kathedraal
  2. Lahemaa Nationaal Park: een ontzettend mooie variatie van flora en fauna
  3. Soomaa National Park: een combinatie van veenmoerassen met uitgestrekte bossen en weilanden
  4. Saaremaa: het grootste eiland met o.a. de Kaali-meteorietkraters
  5. Mõniste Vabaõhumuuseum: het oudste openluchtmuseum waar je precies kunt zien hoe de mensen hier vroeger leefden

Informatie over openbaar vervoer in Estland

Estland heeft een uitstekend openbaar vervoer. De nationale spoorwegmaatschappij is Eesti Raudtee(EVR). Tickets en tijden vind je op www.elron.ee. Populaire treinstations zijn Tallinn, Tartu. Wil je liever vliegen? Bekende luchthavens zijn Tallinn (TLL), Tartu (TAY), Pärnu (EPU) en Kuressaare (URE). Vliegen kan met o.a. Nordica (www.nordica.ee). Voor meer info zie www.valitsus.ee. Het adres van de ambassade is: Rahukohtu 4-I, 10130, Tallinn